Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Címkék

Tanulság

2012.05.08. 22:48 torzvilág

Megint cigányok lincseltek

Azt írja az újság, hogy egy 2011. február 7-én történt bűnügyben már első fokú ítéletet hirdettek. Hát nem kapkodták el. A "független" magyar  bíróság kiváló teljesítménye.

Az ügy egyébként tanulságos. Egy robogós elé kanyarodott egy biciklis gyerek. Az összeütközésben senki se sérült meg, de a gyerek nagy és éppen ráérő (cigány) rokonsága - férfiak, nők -  a jól begyakorolt törzsi szokásaik szerint ki akarták nyírni a motorost. (Emlékszik még valaki Szögi Lajosra?) A motorost összeverték de az életét meg tudta menteni. A pofátlanság netovábbja: "A vádlottak utánamentek, és a kerítésen kívülről azt kiabálták, ha kapnak 50 ezer forintot, nem lesz következménye az ügynek, nem tesznek feljelentést."

Az elkövetők kaptak fejenként egy-két év sittet, nagy ügy, haverok közé mennek pihenni, TV-t nézni meg gyúrni (nekik emberi jogaik vannak). A börtönt úgy veszik, mint a náthát, mintha nem is tehetnének róla, mintha nem az ő tetteik eredménye lenne ...

Lenne egy javaslatom. Több helyen megírták (pld: ITT), hogy Joe Arpaio sheriff példáján okulva építsünk az Alföldön ilyen sátortábort. Az ötletet továbbfejlesztettem, egy egyszerű üzleti konstrukciót javasolok.:

A bűnözőknek fizessünk albérletet Joe Arpaio sheriffnél!

A kostrukció egyszerű: kibérelünk egy még működő második világháborús csapatszállítót. Kicsit átalakítjuk, felrakodunk rá annyi bűnözőt, amennyi csak elfér rajta. (Nem kell EU normákat figyelembe venni, a plazmatévét és a konditermet is nyugodtan itthon lehet hagyni, hiszen "ami elég jó a katonáinknak, az tökéletes a bűnözőknek"). Átszállítjuk Joe bácsihoz és fizetünk az eltartásukért az ottani norma szerint.

Hogy ez miért éri meg ?

Itt az üzleti modell:

A cikk szerint egy elítélt az államnak évi 3 000 240 forintba kerül.

Nézzük a javaslat szerinti megoldás költségeit:

Útiköltség : 200 000 Ft (Ha keveselled, gondolj bele, hogy a pelikan.hu szerint a Budapest-Phoenix-Budapest út repülővel ennyiből kihozható, nehogy már az én _esco gazdaságos rabszállításom ennél többe kerüljön ....)

Mivel a seriff szerint a napi étel 60 centből kihozható, fizessünk sokat, mondjuk napi 2 dollárt az "export" bűnözőinkért (ez így reméljük fedezheti az őrszemélyzet költségeit). Így egy évi albérleti díj 720 USD (mostani árfolyamon cirka 159 000 Ft.

Ez azt jelenti, hogy az egy évre elítéltek esetén a megtakarítás 2 641 240 Ft (azaz mintegy 88%). Ennek 20%-át (528 248 Ft.) utaljuk át a seriffnek és az embereinek "sikerdíjként" (kicsire szabott hazánkban ennek úgyis nagy hagyományai vannak), a maradék 2 112 992 Ft. a tiszta nyereség.

 (Ötletem/ötletünk természetesen tovább fejleszthető, a szomszéd államok szintén rendelkeznek megfelelő bűnöző állománnyal, azokat is bérbe adhatnánk Joe bácsinak - természetesen a megfelelő "közvetítési díj" tartalmazza szolíd cégünk nyereségét).

Na, meggondolandó?

komment

Címkék: cigány torz független bíróság

A bejegyzés trackback címe:

https://torzvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr534497130
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása